Djurgården Basket IF bygger nytt inför den kommande säsongen

Arbetet med att säkerställa föreningens fortsatta verksamhet löper vidare.

En rekonstruktionsprocess har inletts för att kunna hantera föreningens skuldbörda och påbörja ett återuppbyggande av föreningens verksamhet (mer om det nedan).

Föreningens plan har godkänts av tingsrätten, och arbetet går nu vidare med fordringsägare och avtalade men ej betalda spelarersättningar.

Föreningens medlemmar har också valt en ny styrelse vid extra årsmöte som hölls den 1 juni, och ett konstituerande styrelsemöte hölls samma dag.

DIF Alliansen är aktivt involverade och ger ovärderligt stöd. De bidrar också fram till kommande ordinarie årsmöte med 2 representanter i DIF Baskets styrelse – Lars Erbom, nyvald tillfällig ordf, och Jan-Peder Norstedt.

Följande ledamöter valdes på 2 år – Kaj Helenius (sekreterare, och den ende som kvarstår från den förra styrelsen), Johnny Nordqvist (rekonstruktion/ekonomi) och Walter Skeppar (sporten).

Följande ledamöter valdes på 1 år – Madeleine Pettersson (kassör), Josefine Tolleman (kommunikation), Mats Molander (marknad) och Hans von Uthmann (externa kontakter).

Till Valberedning valdes Johan Cidvall (sammankallande) och Therese Pettersson. Den tredje vakanta platsen avses kompletteras vid nästa ordinarie årsmöte, vilket planeras till hösten.

Djurgården Basket IF känner en stor glädje och stolthet över att vara en del av Djurgårdsfamiljen, och är också tacksamma för det aktiva stöd föreningen får från DIF Alliansen för att säkerställa föreningens fortlevnad. DIF Basket har kommit långt i det arbetet, men samtidigt återstår en hel del.

Som en del av Djurgårdsfamiljen följer DIF Basket till fullo Djurgårdens värdegrund och fortsätter att utveckla samarbete med andra Djurgårdsföreningar.

Den kommande säsongen kommer Djurgården Baskets damlag att spela i Basketettan (BED) södra, herrlaget i Basketettan (BEH) södra och ungdomslaget i StBDFs U-17 och U-19 serier. Dessutom har föreningen ett lag i Distriktserien div tre herrar.

Gemensamt för föreningens lag är en tydlig fokus på att utveckla unga spelare, såväl individuellt som gemensamt i sina lag. Ambitionen är att låta dessa unga spelare utvecklas med stöd av några mer erfarna och rutinerade spelare, och företrädesvis med Stockholms-regionen som bas. För oss i Djurgården är målet naturligtvis att avancera i seriesystemet, och det i en takt som fungerar sportsligt, organisatoriskt och ekonomiskt.

Djurgården Baskets herrlag har efter den gångna säsongen i SBL (som resulterade i både sportslig och ekonomisk besvikelse) valt att kommande säsong spela i Basketettan (BEH).

Den nystart som dras igång kommer att ledas av Brandon Barton som spelande coach, i nära samarbete med Mahdi Khosravi, som coachar ungdomslaget. Sportansvariga siktar på ett nära samarbete mellan herrlaget och U-17/U-19

Djugården Baskets lag i div tre (herrar) leds också i år av Niclas Tjeder.

Djurgården Baskets damlag, som slutade på 3e plats i BED norra förra säsongen, kommer att fortsätta att sikta uppåt och styrelsen och sportansvariga ser med tillförsikt fram mot kommande säsong (nu alltså i BED södra)

Coachuppdraget för damlaget är i skrivande stund vakant varför DIF Basket söker en coach med ambition att utveckla och bygga ett slagkraftigt damlag och tillsammans med Brandon och Mahdi bilda en ”coachtrojka” som för DIF basket in i framtiden.    

Om du är intresserad, eller har tips på en lämplig coach, hör av dig direkt till Walter Skeppar (sportansvarig i styrelsen), tel 072-366 08 74 respektive wskeppar@hotmail.com