Vinst i norr!

Djurgården Basket spelade sista bortamatchen för säsongen i ett snötäckt Luleå. Matchen började lite trevande men snabbt ryckte DIF till ett 15-poängsövertag. Ledningen tog sig upp mot 25 innan hemmalaget gjorde en stark forcering i slutminuterna innan paus med flera trepoängare och knappade in till minus 16. Det betydde ett hemmalag som kände de hade kontakt och ett bortalag som behövde hitta flytet igen. Luleå kom så nära som 7 poäng i den andra halvleken innan Djurgården la in en växel till och visade att man är Superettans starkaste lag och slutresultatet blev hela 98-67 efter en stark forcering i den sista perioden. Samtliga nio spelare ombytta för dagen bidrog på olika sätt och fem spelare gjorde tvåsiffrigt med poäng. 21-0 är ett faktum och det ska bli härligt att se avslutningen på hemmaplan i Brännkyrkahallen sista veckan i mars med derbyt mot AIK först ut.

Coach Charles Barton

Jag är glad och imponerad över hur laget fortsätter att vara fokuserat och utvecklas. Man ser att flera spelare vill utveckla sitt spel för att bli bättre inför nästa säsong. Vi ser framemot våra tre sista matcher på hemmaplan den här säsongen och en fantastisk möjlighet att visa upp oss för våra fans och basketen i Stockholm. Nu börjar förberedelserna inför derbyt mot AIK fredag den 22 mars.

Poängplockare DIF Basket:
Germain Jordan 20, Kiki Kitanovic 18, Brandon Barton 15, Filip Bogdanovic 11, Joel Svensson 11, Kristoffer Gafor 9, Robertino Duric 8, André Benediktsson 6