Vinst i första träningsmatchen

Första matchen för säsongen för årets lag ägde rum mot Norrköping Dolphins i Fryshuset den gångna helgen. Laget har tränat tillsammans några veckor men det är alltid när man tar på sig matchdräkten tillsammans som lag som man tar lagbygget till nästa nivå.

Matchen kunde inte ha börjat bättre där poängen östes in för Stockholms stolthet. Norrköping hade svårt att komma in i matchen samtidigt som DIF hittade lägen på lägen med många skott utifrån i ett rasande tempo. Efter den första perioden var ledningen uppe i hela 26-9.

När den första vågen hade lagt sig och Norrköping kommit in i matchen mer tog de även in på underläget och visade att de har spelare som är vana på den här nivån och kan prestera. Poängskillnaden pendlade därefter kring en 15-20 poäng stora delar av matchen. Under förberedelsematcherna den här delen på säsongen handlar det mer om att testa olika spelare med varandra och det fanns möjlighet att göra det och många spelare fick spela ordentligt.

Nu till helgen som kommer åker Djurgården ner till Köpenhamn för ytterligare träningsmatcher inför ligapremiären mot Jämtland Basket som närmar sig den 25/9 i anrika Kungl. Tennishallen och innan dess Svenska Cupen nästa fredag, den 13/9, mot Köping i Brännkyrkahallen.