Två vinster i Danmark

Djurgården Basket åkte helgen som gick ner till Köpenhamn för att möta danska ligalaget Svendborg Rabbits. Direkt från start kände man att intensiteten var högre än första träningsmatchen och att det skulle behövas en bättre insats för att vinna. I den första perioden leds vi av Lazar Radosavljevic och Derrick Wilson och vi tar kommando om matchen. Ville Larsson gör debut i Djurgårdslinnet med tufft försvar och två satta 3-poängare. Svendborg kommer ikapp men vi har en stabil ledning i halvtid och trots flera forceringar från danskarna i den andra halvleken håller vi dem på avstånd och vinner stabilt med 77-63. Kristoffer Gafor gör en av sina bästa matcher och sätter 14 poäng på högprocentigt skytte.

I helgens andra match mötte vi ett Wolfpack ledda av lagets dansk-israeliska stjärna Chanan Coleman som flyttat hem igen. Lite kuriosa är att coach Barton tog upp Coleman i danska landslaget som en av de yngsta guardsen i Europa.

Men tillbaka till matchen, efter underläge i den första perioden där danskarna var snäppet före oss jobbade vi oss ikapp i den andra perioden och lyckades tack vare ett mer intensivt försvarsspel även få upp skärpan offensivt. Vi lyckades reducera i den tredje perioden och lagen följdes åt, det var först i den fjärde perioden vi lyckades ta ett grepp om matchen och tillslut vinna med 88-79. Derrick gör återigen en väldigt bra insats och visar sitt ledarskap och rutin och inte minst ett intensivt försvar som håller högsta klass. Han blir poängbäst i Djurgården med 29 poäng följt av Lazar på 17 poäng.

Coach Charles Barton:
”Helgen har varit väldigt lärorikt för oss. Vi har fått uppleva alla svårigheter man står inför med foulproblem, ligga under, försvara en ledning osv. Vi har på olika sätt lyckats med detta och kommit tillbaka och kunna vinna som ett lag.