Tre stora publiksporter.

Vår stolta förening spelar fem hemmamatcher – fem dagar i följd.
Nu färgar vi huvudstaden gul, röd och blå.

Den unika veckan är här. 

Vi möter spelar först match i den allsvenska slutspurten och dagen därpå har vi hemmapremiär i Basketligan, följt av ett hett SHL-möte på Hovet.

Därefter, på fredag och lördag, spelar även våra hockeydamer matcher mot Brynäs och Leksand i SDHL. 

Fyra lag, tre stora publiksporter.

Fem dagar i rad.

– Jag känner verkligen en stor stolthet för Djurgården när vi kan visa upp så många lag på hemmaplan i högsta serierna samma vecka för våra supportrar. Det visar på vilken fin bredd och spets vi har i föreningen bland såväl dam- som herrlag, säger Henrik Berggren, vd för Djurgården Fotboll.

– Jag kommer för egen del att försöka se så många av matcherna som möjligt på plats, fortsätter Berggren Berggren vars Djurgården Fotboll är först ut av fem kvällar då Falkenberg gästar Tele2 Arena den 24 september.

Dagen därpå spelar våra basketherrar mot Jämtland inför storpublik i Kungl. Tennishallen som kommer locka 4 500 åskådare – lapp på luckan.

– Det är en obeskrivlig ära att vara en ledare i Djurgården, alla passionerade, kompetenta idrottsledare som i det dagliga arbetet stöttar en som en stor härlig familj. Det gör att man ständigt orkar och vågar utmana sig själv, säger Magnus Kolaas, blivande ordförande. 

Efter publikfesten i Kungliga Tennishallen väntar SHL-möte mot HV 71 dagen efter. 

– Att få vara en del i en sån stor föreningen som Djurgården gör att vi får vara med att dela och fira våra, samt alla andra systerföreningars, många framgångar. Vi får många guld att fira, hittills 451 stycken, säger Jenny Silfverstrand, vd i Djurgården Hockey.

– Jag brukar säga att det är ”the power of many” att tillhöra Djurgården. Att vi finns och verkar i hela Stockholm med alla föreningar är en av anledningarna att vi kan kalla Stockholm vår stad, fortsätter hon.

Vi är inte bara störst i stan, utan även bäst i Sverige. Det finns ingen klubb i landet som kan mäta sig med vare sig vår bredd eller spets. 

Det vill vi natuligtvis uppmärksamma – och hylla – med ”DIF-veckan” som vi nu lanserar i färgernas tecken: GUL, RÖD och BLÅ!

Gul: Knappast någon kan ha undgått vår framfart i Allsvenskan den här säsongen. Till skillnad mot basketen och hockeyn är fotbollens säsong inne på sin slutspurt och DIF jagar SM-guldet efter 14 års väntan. 

Blåränderna har spelat en lika underhållande som stabil fotboll hela säsongen. Samtliga avslutande hemmamatcher på Tele2 Arena har varit publikfester och matchen mot Falkenberg blir inget undantag.

Röd: Våra basketgrabbar är nykomlingar i Basketligan, men vi har för den sakens skull knappast en blygsam attityd. Vi har ett minst sagt spännande lag, med flera landslagsmän i truppen, och har radat upp meriterande segrar på försäsongen. En topplacering i tabellen är inte orealistiskt och matchen mot Jämtland på onsdag (25/9) i Kungl. Tennishallen är dessutom en säsongspremiär som går mot publiksuccé.

Blå: Hockeysäsongen har precis startat och vi nådde hela vägen till SM-final i våras. Nu siktar vi på att gå hela vägen och har fått en perfekt start på säsongen. I truppen finna bland annat förra säsongens MVP, Jacob Josefson, men vi har också värvat in Patrik Berglund med över 700 NHL-matcher i bagaget, och dessutom har vår backhjälte Marcus Högström återvänt. 

Matchen mot HV 71 spelas på torsdag (26/9) på Hovet och de två dagarna därpå spelar också våra hockeydamer – som också satsar mot SM-guld – mot Brynäs och Leksand i SDHL.