Säkrad serieseger i SEH

Djurgården Basket säkrade seriesegern i Superettan med sex omgångar kvar efter vinst mot Högsbo Basket med 111-97. Djurgården startade matchen på bästa sett med en 15-2 poängs ledning. En timeout av gästerna fick ordning på spelet för bortalaget som jobbade sig in i matcher via bra skytte utifrån av framför allt Emil Lundstedt som anslutit till laget nyligen. I halvtid var ledningen nere på 9 poäng och den krympte mer i den tredje perioden. Som närmast kom högsbo till tre poängs underläge innan hemmalaget skapade momenten och ryckte ifrån efter en timeout när man ändrat till zonförsvar och kunde få behövliga stopp i försvaret. Snabba spelvändningar ledde till läckra poäng. Högsbo saknade två av sina stora spelare men ska ha all heder för hur de kämpar och utmanar hemmalaget hela matchen. 

Assisterande coach David Leman: 

”Otroligt skönt att kunna säkra första platsen i Superettan. Det är lätt att säga att bara för att man leder och är obesegrade är alla matcher lätta och ska vinnas men det gäller alltid att komma ut fokuserade och prestera och det tycker jag laget gjort såväl ikväll som tidigare under säsongen. Jag tänker extra på Dee Ayuba som lämnade oss tragiskt ifjol. Han ville så gärna ta upp laget i ligan och hans närvaro kändes idag. Det känns underbart att vi nu har nått vårt första mål.”

Poängbäst i Djurgården blev Germain Jordan med 33 poäng och hela 20 returer samt Lazar Radosavljevic som sätter 20 poäng via högprocentigt skytte. Alla spelare i hemmalaget spelade. I gästerna var tidigare nämnda Emil Lundstedt poängbäst med 26 poäng. 

Poängplockare DIF Basket
Germain Jordan 33 poäng, Lazar Radosavljevic 20, Joel Svensson 17, Brandon Barton 10, Kristoffer Gafor 9, Filip Bogdanovic 8, Robertino Duric 8, Leo Chatziathanasiou Lettfält 5, Kiki Kitanovic 1.