Obesegrade

Att gå en hel säsong utan att förlora en endaste match är smått omöjligt men det blev verklighet efter att Djurgårdens herrar vann sista matchen för säsongen hemma mot Eos Lund. Det var tredje matchen på en vecka efter två derbyvinster mot AIK och Alvik, kryddat med torsdagens fantastiska besked om avancemang till SBL, Svenska Basketligan.

Matchen då? Jo, hemmalaget började med ett fantastiskt skytte och ryckte ifrån. Men Eos jobbade sig in i matchen och när Djurgården började slarva lite och missade avslut blev det jämnt igen. Efter första perioden stod det 24-20 och varje gång Djurgården fick några poängs marginal kom Eos ikapp. Lagen skulle följas åt långt in i matchen och det var först i den fjärde perioden som det blev ett litet ryck och en sista kraftsamling. Slutresultatet skrevs till 97-87. 

I Djurgården stod Lazar Radosavljevic för en ”tripple double” med sina 23 poäng, 10 returer och 10 assists. Kiki Kitanovic gjorde en av sina stabilaste matcher för säsongen med 20 poäng och 15 returer och Kristoffer Gafor och Joel Svensson fortsatte med sitt grymma skytte från 3-poängslinjen.   

Poänggörare DIF Basket:
Lazar Radosavljevic 23, Kristoffer Gafor 22, Kiki Kitanovic 20, Joel Svensson 19, Brandon Barton 8, Filip Bogdanovic 5