Ny match i Luleå

Djurgården Basket åker på fredagen upp till Luleå för det tredje mötet för säsongen mot BC Luleå. En jämn match i det första mötet i Stockholm mellan lagen tidigare på säsongen följdes upp av ett mycket starkare Luleå i match två. 

Men mycket har hänt sedan dess, Djurgården Basket har förvisso förlorat sina två senaste mot topplagen Köping och Södertälje, men det har varit jämna matcher och där Djurgården spelat riktigt bra i stora delar av matcherna. 

Sedan senaste mötet mellan Djurgården och Luleå har Challe Barton och Jeremiah Ingram anslutit. Även Kristoffer Gafor som missat senaste veckorna pga skada är tillbaka i spel.

Luleå har förstärkt med den amerikansk forward, Austin Burgett, som satte den matchvinnande trepoängaren på slutsignalen när man vann mot Nässjö förra veckan. I Luleå handlar det annars mycket om Brandon Rozzell som är en farlig poänggörare och forwarden Denzel Andersson som haft en stark inledning av säsongen.  

Charles Barton:

”I want to see continuous growth with our team and see if we can continue to defend against one of the most explosive teams in the country”

BC Luleå – Djurgården Basket

Luleå Energi Arena

Kl 19.04 fredag 6 december 

Se matchen live: SBLplay.se 

Livestatistik: basketsverige.se 

Passa på att skaffa julklappen ”bortapaketet” och få samtliga Djurgårdens bortamatcher på SBLplay.se till ett förmånligt pris.