Matchreferat Norrköping-Djurgården 14/12

Matchen startar med poäng av Anton Saks i Norrköping, tätt följt av två poäng för Djurgårdens Lazar Radosavljevic som lägger i den starkt under korgen. Perioden fortsätter sedan med poäng från båda lagen fram och tillbaka vilket ger en jämn start på match. Inför denna match kommer båda lagen från en förlust och är hungriga efter en vinst. Detta märks i hur båda lagen kliver upp i försvar. 

Efter ett antal fouls från Djurgårdens sida  som lett till straffkast samt att Norrköpings Tim Schuberg släpps till korgen för att utöka deras ledningen till 18-12 så tar Djurgården en timeout. Den hjälper tyvärr inte för att stoppa Norrköpings run och de avslutar perioden med en ledning på 9 poäng genom en avslutande 3 poängare från Alan Zekovic. 

Andra perioden startar med ytterligare en tre poängare för Norrköpings håll. Men sedan vänder Djurgården matchen genom en block och sedan en stark retur från Obina Oleka som sedan leder till poäng från Derrick Wilson. Djurgården fortsätter att leverera och med en 3p från Bryan Alberts är ställningen 35-30 och Norrköping tvingas till en timeout. Fortsättningen av perioden håller sedan hemma laget sin ledning tills Challe Barton får med sig en osportslig foul genom en stark attack mot korgen och matchen är lika. Efter detta skjuter Challe Barton även i en tre poängare vilket blir hans tjugonde poäng i matchen och ger ledningen till Djurgården. Avslutande för perioden blir en 3p från Djurgårdens kapten Lazar Radosavljevic och ställningen i halvtid 47-54. 

Norrköping får en riktigt bra start på andra halvlek genom 4 snabba poäng av Tyre Gathright och sedan en dunk från LaDarien Griffin. Med fortsatt bra defense tar de sedan ledningen igen efter en 3p av Alan Zekovic och Djurgården tvingas till en timeout. Djurgården gör sedan poäng genom Jeremiah Ingram som tar den till korgen och blir foulad. Efter detta spelar Djurgården upp sig och håller matchen på en stabil nivå. Perioden avslutas med 2 poäng från Derrick Wilson som ger Djurgården en 4 poängs ledning inför den fjärde perioden. 

Sista perioden startar med ett böljande spel och bra försvar från båda lagen. Men efter en 3p av Derrick Wilson drygar Djurgården ut ledningen till 8 poäng. Men Norrköpings Jeril Taylor spelar upp sig och jämnar ut matchen igen till 77-78 och Djurgården tar en timeout. Norrköping steppar upp ordentligt i försvar i slutminuterna och Djurgården orkar inte hålla emot och matchen slutar 94-86 till Norrköping. 

För Djurgården väntar ny match redan nu på tisdag då Wetterbygden gäster huvudstaden.  

Bästa poängplockare Djurgården: Charles Barton 23 p, Derrick Wilson 20p, Lazar Radosavljevic 16p, Jeremiah Ingram 13p, Bryan Alberts 8p. 

Bästa poängplockare Norrköping: Tyre Gathright 20 p, LaDarien Griffin 16 p, Tim Schuberg 13p, Jeril Taylor 13 p, Anton Saks 10p.