Matchreferat Köping – Djurgården 29/2

Viktig match borta för Djurgården mot Köping som behövde vinna för att ha chans på åttonde platsen.

10poäng och 4returer från Craig Victor i första perioden. Köping satte 80% av sina skott, men hade bara 2poängs ledning in i andra perioden med 27-25. Lagen fortsatte att följa varandra och köping gjorde meste poäng på dunkar från Combs. Lite slarvigt spel från både DIF och Köping. 33-29 halvvägs i 2.period.

Djurgården försvarade bra, men missade många skott och Köping satte sina 3poängare. Köping ledde med 7 när Craig sätter en fade-away jumper från hörnet. Lazar sänker en NBA-trea men Niklas Larson i Köping svarar direkt med en nästan lika lång trea. Trepoängs-festen fortsätter med Derrick Wilson för DIF, men sen går Köping upp till 49-39 ledning med en snygg reverse layup av CJ Jackson. Derrick fortsätter att hålla DIF inne i matchen med en enda snyggare euro-step layup. Tavlan visade 49-43 vid halvlek.

Andra halvlek började i samma takt som innan paus och Combs i hemmalaget var svårstoppad och gav Köping möjlighet att dra ifrån. Köping är 50% på treor jämfört med DIFs 22% efter 3 spelade perioder och Köping vinner tredje perioden med 33-16.

I den sista perioden kommer inte Djurgården närmare. Slutresultat blir tillslut 105-79 och man får ladda om för nästa match som är redan imorgon måndag mot BC Luleå hemma i Brännkyrkahallen.

I Djurgården blev Craig Victor II poängbäst med 28 poäng och 13 returer i sin andra match i Djurgårdslinnet. Lazar Radosavljevic gjorde 21 poäng.