Matchreferat Jämtland – Djurgården 7/1

Det blev en poängrik första period för båda lagen i det tredje mötet för säsongen. Jämtland spelade fysiskt under korgarna och var aggressiva på returtagningen och deras två största spelare Jordan Semple och RT Guinn gav hemmalaget poäng och momenten. Men Djurgården stämplade i skott utifrån och var högprocentiga från straffkastlinjen.

I den andra perioden lyckades Jämtland ta ett litet grepp om matchen och ledde i paus med tio poäng. Djurgården hade då skjutit över 50% och satt de flesta straffkasten. Problemet var att Jämtland fick så många andra chanser i och med de många offensiva returerna mot ett Djurgården som saknade både Adam Ramstedt och Obie Oleka, lagets två största spelare.

I den tredje perioden jobbade bortalaget sig tillbaka och när Derrick sänkte en av sina fyra 3p för kvällen stod det 62-59. Lagen följdes åt och i slutet av perioden skiljde det endast 5 poäng men Jämtland var effektiva i slutminuten och tog tillbaka tiopoängsledningen.

I slutperioden orkar inte Djurgården stå emot utan hemmalaget kunde kontrollera matchen. Djurgården visade ändå bra karaktär och kämpade in i slutet och i laget utmärkte sig Derrick Wilson med 29 poäng följt av Lazar Radosavljevic och Jeremiah Ingram på 21 vardera.

Redan nu på fredag är det ny match då Köping Stars kommer på besök till Brännkyrkahallen. Köping brukar komma med mycket fans och det bli härlig stämning. Säkra din biljett på difbasket.se/biljetter.

Poäng Djurgården: Derrick Wilson 29, Jeremiah Ingram 21, Lazar Radosavljevic 21, Brandon Barton 7, Bryan Alberts 4, Kristoffer Gafor 3, Nils Johansson 2.

Poäng Jämtland: Jordan Semple 25, RT. Guinn 25, Steven Haney 16, Thomas Massamba 12, Justin Gordon 11, Marshall Nelson 11, Olle Stümer 7.