Matchreferat Djurgården – Jämtland 14/2

Det blev hett under fredagskvällen då Jämtland var gäster på alla hjärtans dag i Brännkyrkahallen. I Djurgården kunde Craig Victor II äntligen göra debut.

Båda lagen började med bra intensitet i försvar, men hemmalaget hanterade pressen från Jämtland med enkla snabba uppspel som resulterade i layup för Derrick Wilson följt av en vidöppen trepoängare från Lazar Radosavljevic i hörnet. Djurgården fortsatte att vara aggressiva både defensivt och i anfall med säkra skott från Bryan Alberts, viktiga returer av Craig Victor II samt poäng på attacker från Nisse Johansson. Jämtland utnyttjade sina stora spelare i kampen under korgarna och fick gå till straffkastlinjen när Djurgården blev tvungen att foula för att stoppa Jordan Semple, Wayne Martin och R. T. Guinn. Mot slutet av första period snodde Derrick bollen för en layup och tavlan visade 20-21. John Törnblom kom in i matchen med bra energi och DIF tog ledningen med en ny trepoängare från Lazar Radosavljevic. Craig Victor sänkte också en trea, men rutinerade Jämtland med Thomas Massamba i spetsen svarade med snabba poäng och en viktig steal i de sista sekunderna, perioden avslutades på 26-29.

Andra periodens höjdpunkt kom tidigt med en härlig chase-down block av Derrick som förhindrade Jämtland att casha in på en steal i försvar. Gästernas övertag under korgen blev mer tydligt i andra perioden med en solid Wayne Martin. R.T. Guinn var också säker på sina skott från distans, men hemmalaget producerade också i anfall och John Thörnblom satte ett skott som reducerade ledningen till gästerna till bara 3 poäng. Närmare kom inte Djurgården innan halvleken var över, men en steal och två poäng från Derrick Wilson förhindrade att Jämtlands ledning blev mer än 10 poäng.

I andra halvlek fortsatte lagen att följa varann och det var inte förrän i mitten av tredje perioden som Jämtland klarade utöka ledningen via en till trepoängare från Guinn. Trots det var det ingen tecken på oro i DIF där kapten Lazar Radosavljevic svarade med ytterligare två av sina 21 poäng för kvällen. Inför sista perioden ryckte Jämtland ifrån lite då de fick flera chanser med returer i anfall och Semple var effektiv nära korgen. 60-75 var ställningen inför fjärde och sista perioden.

De som har varit på flera matcher i Brännkyrkahallen vet att Djurgården var långt ifrån att ge upp, och det bevisade Lazar och Derrick med att sätta viktiga trepoängare. Ledningen var nere i 8 poäng då nya Craig Victor II kom igång offensivt halvvägs in sista perioden. Det såg ut till att kunna bli en riktig spännande avslutning på matchen då Thomas Massamba i gästerna fick sin fjärde foul och fick sätta sig på bänken. Men Jämtland fick stopp på Djurgårdens comeback och gjorde enkla poäng mot ett lag hade som kämpat hårt under hela matchen men som till slut förlorade med 78-94.

Nu väntar landslagsuppehåll i SBL och nästa match för Djurgården är borta mot Köping 29:e februari innan det är hemmamatch igen måndag den 2:a mars mot BC Luleå.