Match mot BC Luleå

Foto: Anders Tillgren;

I SBL duggar matcherna tätt och det är åter igen dags för Djurgården Basket att bjuda in till match. BC Luleå, en av dynastierna i Svenska Basketligan gästar huvudstaden. Luleå har 3-0 och har fått en smakstart i årets SBL och senast vann man en jämn match på bortaplan i Jämtland med 98-94.

Gästerna leds av amerikaner Brandon Rozzell som är en väldigt duktigt poänggörare och ledde laget till SM guld 2017 tillsammans med Quinton Upshur som är vid hans sida nu igen. Även forwarden Yannick Anzuluni var med då men han hittar vi numera i Djurgården Basket. Axel Nordström har flyttat upp till Luleå från Uppsala och har hittat sin roll i Luleålaget. BC Luleå är känt för att spela snabbt och ha all-around spelare och landslagsforwarden Denzel Andersson är ett tydligt exempel på Luleås spelare.

Djurgården Basket har 1-1 efter förlust mot Köping i bortamatchen i fredags. Laget har laddat om, analyserat detaljer och gjort sig redo för Luleålaget. I hemmalaget är Adam Ramstedt tillbaka och redo för spel. Ikväll gäller det att returtagningen fungerar bättre än i fredags och det är viktigt att inte låta BC Luleå få massa andrachanser. Djurgården Basket leds av amerikanska guarden Derrick Wilson som snittar 27,5 poäng och visat att han är en äkta ledare för Stockholms Stolthet.

Det är även första matchen i anrika Brännkyrkahallen för säsongen i SBL efter den mäktiga premiären i Kungl. Tennishallen. BC Luleå eller som de förut hette, Plannja Basket, har alltid varit bra på att locka mycket fans som flyttat söderut, speciellt när man spelar i Stockholm. Det kan med andra ord bli en härlig stämning i arenan och på läktaren.

Välkomna önskar Djurgården Basket!

Djurgården Basket – BC Luleå
Uppkast kl 19:04
Brännkyrkahallen

Biljetter >>> difbasket.se/biljetter
Sittplats 100 kr
Ståplats 50 kr (Onumrerat)
Ungdom 50 kr (Onumrerat

Matchen sänds även på SBLplay.se för er som inte kan vara på plats.