Landslagsstjärna till Djurgården!

PRESSMEDDELANDE 2019-05-27

Landslagsstjärna till Djurgården!

Djurgården Basket ger sig in på allvar i SBL genom att signa landslagsspelaren och  nyblivna svenska mästaren Adam Ramstedt. Han är med sina 208 cm en av ligans längsta spelare och kommer göra Djurgården Basket starkare under korgarna. 23-åringen från Södertälje har en gedigen meritlista och har trots sin unga ålder hunnit med fyra säsonger i SBL, två SM-guld och 15 landskamper med A-landslaget samt spel utomlands i Ungern.

Coach Charles Barton: ”Adam är en av de mest talangfulla unga spelare jag någonsin rekryterat. Jag ser verkligen framemot att jobba med honom.”

”Ett fantastiskt bevis på att vi är på rätt spår och att allt hårt slit börja ge resultat när en landslagsstjärna som Adam Ramstedt väljer coach Bartons DIF för sin fortsatta utveckling.” säger Ordförande Johan Cidvall. 

Adam Ramstedt: ”Jag valde att spela för Djurgården kommande säsong för att jag tror att det kommer bli ett bra steg framåt i min utveckling som spelare. Djurgården är en perfekt destination för mig för att här kommer jag ha mer ansvar som ledare och få en bra chans att ta en stor roll i rotationen.”

Adam fortsätter: ”Förväntningar är höga på både mig själv och laget. Jag är väldigt exalterad över att komma ut på planen inför Stockholms fans och visa dem vem jag är som basketspelare. Det kommer bli riktigt intressant att följa Djurgårdens lagbygge de kommande månaderna för att se vilka vi blir, men jag har inte kommit hit för att förlora, vilka spelare vi än kommer vara så är förväntningarna stora. Det är otroligt stort att huvudstaden återigen har fått ett basketlag i SBL igen, det är väldigt viktigt för sportens utveckling.”

Avslutningsvis på frågan om att Adam ser ut som en riktig Järnkamin, tuff men rättvis på plan, svarar han, ”Haha ja det skulle jag absolut påstå! Men jag kommer låta alla få en egen uppfattning om vem Adam Ramstedt är i Djurgårdslinnet.”

Kontaktpersoner:

Rick Bergström 0739-371711

Charles Barton 0728-784261