Inför Svenska Cupen

Fotograf: Josefin Tolleman

I helgen är det dags för Svenska Cupen att köra igång runt om i landet och Djurgården Basket är först ut ikväll när vi tar emot Köping Stars i Brännkyrkahallen kl 19.00.

Med knappt två veckor kvar till premiären av Svenska Basketligan i Kungl. Tennishallen blir kvällens match en första chans för fans och intresserade att se årets upplaga av Djurgården Basket på hemmaplan. Kvar från ifjol är trion Brandon Barton, Lazar Radosavljevic och Kristoffer Gafor. Laget leds från guardpositionen av amerikanen Derrick Wilson. Lägg till forwardsen Yannick Anzuluni, Lyle Hexom och guarden Brian Alberts, landslagsspelaren Adam Ramstedt som anslöt från svenska mästarna, samt de unga spelarna John Thörnblom och Ville Larsson, så är laget redo för kvällens match.

Sedan den stora entrén i SBL har Köping Stars visat sig vara ett lag som är här för att stanna. Efter debuten i fjol är de nu ett år rikare erfarenhetsmässigt. I år har de hämtat förstärkning i form av amerikanerna Jeremy Combs, CJ Jackson och Gary Blackston samt britten Shane Walker. Blackston är en vass scorer som nu i fjol spelade i March Madness och gjorde riktigt bra ifrån sig med bland annat 26 poäng i en match mot Fairleigh Dickinson.

Mötet i den Svenska Cupen mellan de två ligalagen lär bli en intressant start på säsongen. Vinnaren ikväll går vidare till omgång 2 som spelas redan nästa helg.
Vi ses ikväll!

Onumrerade biljetter: 40kr
Förköp: difbasket.se/biljetter
Biljetter säljs även i entrén