Inför Södertälje borta

På söndagseftermiddagen är det dags för Djurgården Basket att ta sig an mästarna Södertälje Kings i lagens andra möte för säsongen. I det första mötet i mitten av november drog Södertälje det längsta strået men det var en jämn match och en stark insats av Djurgården.

I dagens möte gör Jeremiah Ingram debut för sitt nya lag, Djurgården Basket, och ställs mot just sitt gamla lag Södertälje Kings där han började säsongen. Tillsammans med spelfördelare Charles ”Challe” Barton ger det laget ytterligare djup och det ska bli intressant att se hur lagen matchas mot varandra idag. 

I Södertälje Kings har Anton Gaddefors som sagt anslutit och blivit en viktig pusselbit i ett lag där Martin Palmblad står för rutin och vasst 3p-skytte. Jonathan Person och Charles Callison styr spelet från bakplan och under korgarna är amerikanen Eric Adams effektiv. 

I Djurgården är Kristoffer Gafor fortfarande skadad. I Södertälje lämnade forwarden Andrew Smith laget och det återstår att se om Dino Pita är tillbaka från skada. 

Matchen är även veckans match på SVT Play: https://www.svtplay.se/svenska-basketligan

Uppkast 16.04
Täljehallen, Södertälje