Inför retromatch i Luleå 1/11

Djurgården Basket reser norrut till Luleå för kvällens möte i SBL. Matchens tema är ”retromatch” och BC Luleå förvandlas till ”Plannja Basket” för en kväll. 

BC Luleå har börjat årets SBL starkt, men kommer senast från två förluster i rad på hemmaplan. Att se upp med i Luleå är den amerikanska duon Brandon Rozzell och Quinton Upshur som leder laget poängmässigt. Lagets svenska forwards Denzel Andersson och Axel Nordström är rörliga och aktiva i returtagningen. 

I Djurgården Basket är Adam Ramstedt tillbaka efter skada och ger laget ytterligare en dimension i spelet. Nisse Johansson, som gjorde debut senast mot Wetterbygden efter att ha missat början av säsongen pga skada, ger laget trygghet från bakplan. Djurgården är sugna på att ta sin tredje vinst för säsongen och revansch på förlusten hemma senast mot Luleå. 

Adam Ramstedt: ”Det är kul att vara tillbaka på banan från skada och hjälpa laget att försöka få vår första vinst på bortaplan.”

Kuriosa är att Djurgårdens coach Charles Barton kom till Sverige som spelare i Luleå  och coachade därefter Plannja Basket på 90-talet samt två säsonger 2011-2013. Men det är fler som har kopplingar norrut, assisterande coach David Leman studerade och coachade i Luleå i början på 2000-talet. På spelarfronten spelade Yannick Anzuluni för BC Luleå två säsonger och vann SM-guld 2017, Ville Larsson spelade ifjol och är uppväxt i Luleå samt Brandon Barton gjorde en säsong för Luleålaget 2013-2014. 

Kvällens match är veckans match i SBL och visas på SVTplay.se 

BC Luleå – Djurgården Basket 

Fredag 1 november kl 19.04

Luleå Energi Arena