Inför Köping Stars – Djurgården Basket 4/10 19:04

Dags för säsongens andra match och Djurgården Basket beger sig till Köping och Karlbergshallen där Köping Stars väntar. Premiäromgångens segerrus och underbara känsla från Kungl. Tennishallen har ersatts av förberedelser inför kvällens match i omgång 2 av SBL. 

För Djurgården Basket betyder det även chans för revansch efter förlusten i Svenska Cupen i september. Djurgården och Köping är två lag som mötts genom åren då man spelade i Superettan samtidigt för två säsonger sedan. Köping Stars har en stark hemmapublik och vi lär få se ett fullsatt Karlbergshallen i kvällens drabbning. Köping kommer precis som Djurgården med en vinst i bagaget efter att de bortaslog Borås med 1 poäng.

Köping leds av din amerikanska trion bestående av guardsen Gary Blackston och Cleveland Jackson Jr, ett av ligans vassaste guardpar, och centern Jeremy Combs som gör hårdjobbet under korgarna. Lägg där till den svenska kvartetten bestående av skytten Niklas Larsson som sänkte Borås i förra matchen, forwarden Mikael Axelsson samt John Brändmark och Lukas Friberg.

För Stockholms nya ligalag är det även dags för den amerikanska forwarden Obinna Oleka att göra debut. Det är ett samlat och revanschsuget lag ledda av amerikanska guarden Derrick Wilson,  lagkapten Lazar Radosavljevic och Brandon Barton. 

”Viktigt att vi är med från början av matchen och att inte låta deras guards komma igång tidigt och rytmen”, säger Brandon Barton.

Köping Stars – Djurgården Basket
Uppkast 19.04
Se matchen live på SBLplay.se, 89 kr för matchen. 
Vill du se alla årets matcher – köp SBL Play årskort på vår hemsida