Inför Djurgården – Umeå BSKT

Ikväll står Umeå BSKT för motståndet i Djurgårdens hemmamatch i SBL. Ett Umeå som presterat bra i senaste matcherna där man slog Borås på hemmaplan och förlorade med endast fyra poäng mot Köping på bortaplan i lördags. Även Djurgården har spelat upp sig på sistone trots förlust senast i Luleå. Det kommer att bli en spännande match mellan två lag som slåss i den nedre delen av tabellen båda hungriga efter vinster.

Umeå leds poängmässigt av amerikanerna Georgio Milligan och Rashard Odomes. Under korgarna har man bland annat amerikanen Rodney Williams som är en rörlig center och André Nilsson som ger laget längd och styrka. Nathan Dawit är tillbaka från skada och man har även förstärkt med grekiska forwarden Alexandros Varytimiadis som spelade i Umeå föregående två säsonger. Lägg där till pointguarden Adam Presutti och forwarden Callum Lawson, båda med EU-pass, så ser man att det är ett slagkraftigt lag man satt samman.

I Djurgården gäller det att bygga vidare på de senaste matcherna där försvaret snäppats upp och spelet blivit stabilare. Det kommer finnas många match-ups att vinna och fajtas om. För lagets stora spelare gäller det att kontrollera och ta kampen med Umeås centrar under korgarna. För Djurgårdens guards och forwards gäller det att kontrollera framför allt Milligan och Odomes. Sist fick Milligan för stort utrymme när matchen skulle avgöras.

I Djurgården väntas Brandon Barton vara tillbaka från skada.

📍Brännkyrkahallen.
🕖 Uppkast kl 19.04.
Biljettinsläpp från 18.00.

🔜 Förköpsbiljetter på difbasket.se/biljetter
🎟 Biljetter säljs även i dörren.

Foto: Josefine Tolleman