Inför Djurgården – Södertälje

Djurgården Basket tar ikväll emot Södertälje Kings i det första av fyra möten i årets SBL. För nykomlingen är Södertälje det enda lag man hittills inte spelat mot och det ska bli intressant att se hur man står sig mot laget som ifjol vann SM-guld och i år spelar internationellt.


Södertälje Kings har ett tajt spelschema där man vann mot Köping på bortaplan i måndags, innan man åkte till Rumänien för att möta Cluj i onsdags, en match man tillslut förlorade. Södertäljes senaste nyförvärv Anton Gaddefors var då poängbäst med 21 poäng. Laget leds på guardpositionerna av Jonathan Person och Martin Palmblad, två spelare med landslagsmeriter, och amerikanen Charles Callison. Eric Adams är en av lagets forwards och gör sin andra säsong för Södertälje. Han har fått sällskap av Andrew Smith som spelade för Jämtland ifjol samt Alexander Larsson är tillbaka.


För Djurgårdens del gäller det att ta tillvara på de bra perioderna man spelat de senaste matcherna och minimera dipparna. Senast mot Borås gjorde Obie Oleka och Lazar Radosavljevic starka insatser och det kommer behövas liknande prestationer ikväll samt att fler spelare kliver fram.


Uppkast sker kl 19.04 i Brännkyrkahallen ikväll. Biljetter köper ni online på difbasket.se/biljetter eller i entrén.


Varmt välkomna!