Inför Djurgården – Nässjö

Foto: Josefine Tolleman;

Den gångna helgen började med en tuff förlust i Luleå där Djurgården inte lyckades att tämja ett BC Luleå som ångade fram på fredagskvällen. Lördagen blev däremot en glädjes dag för alla Djurgårdare när SM-guldet i Allsvenskan vanns av Djurgården Fotboll efter en dramatisk vändning. Stort grattis önskar vi alla inom Basketen. 

För lagets del har analys och träning fortsatt prägla de senaste dagarna inför kvällens match i SBL när Nässjö Basket gästar huvudstaden i en tuff match mellan två lag som jagar en vinst. 

Nässjö Basket har börjat säsongen med en vinst på 8 möjliga, men det är ett lag som spelat jämnt mot de flesta och är ett lag att se upp med. Senast föll de i förlängning mot Wetterbygden och visar att ligan är superjämn och att alla lag kan slå alla. I Nässjö är det den amerikanska trion med point guard Nick Russel, 3-poängskytten William Franklin och starka insidespelaren Dartaye Ruffin som bär smålänningarna. Men Nässjö har flera unga spelare att se upp med, bland annat Daniel Johansson som är en spelsmart forward med vassa passningar.

I Djurgården Basket är Derrick Wilson åter tillbaka efter att ha stått över matchen i Luleå pga skada. Med Adam Ramstedt och Nils Johansson båda i spel igen börjar vi nu se hela laget redo att spela samtidigt. Djurgården har varit starka på hemmaplan där man vunnit två av tre matcher hittills och vi minns senast vinsten i förlängning mot Norrköping för några veckor sedan. Ikväll gäller det för spelarna och laget att göra allt man kan för att få spelet att klaffa. 

Djurgården Basket önskar er alla välkomna till kvällens match 💛❤️💙 

🏀 Biljetter till matchen säljs på difbasket.se/biljetter eller i entrén i Brännkyrkahallen. Uppkast 19.04

🖥 Matchen sänds på SBLplay.se för er som inte kan närvara på plats.