DJURGÅRDEN VÄRVAR KLASSPELARE!

Yannick spelade mot NBA-stjärnan Marc Gasol med det kongolesiska landslaget mot Spanien.

Djurgården Basket har kontrakterat Yannick Anzuluni, en 205 cm lång erfaren forward som har spelat proffessionellt i bl. a Tyskland, Finland, Kanada samt Sverige där han vann SM-Guld med BC Luleå 2017. Yannick är basketfostrad i Kanada och har en rörlig förmåga med spel både i anfall och försvar på flera positioner. Med sin längd och rörlighet blir Yannick ett starkt tillskott till Djurgården Basket.
31-åringen kommer senast från spel i tyska Pro A och Rostock Seawolves där han snittade 14 poäng och 6 returer per match.

Citat Yannick Anzuluni:
”Jag är väldigt nöjd och laddad att nu ansluta mig till Djurgården Basket och bli en del av deras avancemang till högsta ligan i Sverige, SBL. För två månader sen trodde jag att basketen var över för min del men det var tydligen inte i Guds plan, efter att ha pratat med Charles och min sambo kom vi fram till att detta var det bästa beslutet. Jag är väldigt lycklig och ser fram emot att bidra till laget med mina bästa förmågor.”

Citat Charles Barton:
”Yannick kommer att bidra med erfarenhet och förmåga att spela på flera positioner. Hans spelstil kommer att passa in i vårt lag i SBL. Han är en klasspelare”

Premiärmatchen spelas ons 25 sept i Kungl. Tennishallen mot Jämtland Basket. Biljettsläpp inom kort. 💛❤️💙