Djurgården Basket drar tillbaka anmälan till SBL herr säsongen 2020/21

Djurgården Basket har idag meddelat Svenska Basketbollförbundets Tävlingsutskott att herrlaget inte kommer spela i SBL herr kommande säsong

Styrelsens beslut grundar sig på den mycket ansträngda ekonomiska situation föreningen hamnat i under den gångna säsongen, kopplat till det samhällsekonomiska läget. 

Konsekvenserna av den rådande coronakrisen har helt ändrat den ekonomiska spelplanen för idrottsföreningar. 

Efter coronavirusets utbrott har sponsorarbetet genererat väsentligt lägre intäkter än beräknat, och styrelsen ser detta beslut som en nödvändighet för att kunna driva verksamheten vidare.

Djurgården Basket avser i och med detta att fortsätta med spel i Basketettan dam för damlaget, Basketettan herr för herrlaget och ungdomsserierna i Stockholms-distriktet för ungdomslagen U17 och U19.

Det var naturligtvis ett mycket svårt och ledsamt beslut att behöva ta. Föreningen och styrelsen har full fokus på att säkerställa Djurgården Baskets fortlevnad och avvärja konkurshotet.

En rekonstruktionsprocess inleds för att om möjligt kunna skapa en starkare framtid.

I det arbetet är stödet från DIF Alliansen och övriga ”Djurgårdsfamiljen” ett mycket viktigt och uppskattat stöd.

Kristina Johansson, tf ordförande, står bakom beslutet men har meddelat att hon nu lämnar styrelsen. Valberedningen arbetar för att snabbt kunna presentera förslag till ny styrelse vid ett kommande extra årsmöte.

Djurgården Basket vill passa på att tacka alla coacher, och särskilt Charles Barton och David Leman, Rick Bergström och övriga ledare, alla spelare, alla ideella krafter, våra sponsorer och samarbetspartners, våra fans och supportrar – för allt ert stöd under den gångna säsongen.

Det har varit en intensiv och jobbig, men också lärorik och stimulerande, säsong – med sportsliga framgångar på dam- och ungdomssidan men med ett sportsligt svagt resultat på herrsidan

Nu ska vi rätta upp i de misstag som begåtts, säkerställa en balanserad ekonomi och sikta framåt och uppåt – i den takt föreningen orkar med.

Vi kommer tillbaka, starkare än tidigare, och hoppas vi kan räkna med ditt fortsatta stöd och support – det behöver föreningen och våra lag.

Djurgården Basket