Bortamatch mot Wetterbygden

Djurgården Basket åkte på fredagsförmiddagen er till Huskvarna för det första mötet för säsongen mot Wetterbygden Stars. Senast lagen möttes var i Superettan för två år sedan och kvar är coach Boris Balibrea, men precis som för Djurgården har man rekryterat och format om laget för att matcha SBL-nivån.

Wetterbygden ställer upp med den amerikanske guarden Tyler Sabin som är en av ligans bästa skyttar och poängplockare. En kreativ skytt med bra fotarbete som öser in 21 poäng per match. Samtidigt möter vi ett familjärt ansikte i Huskvarna, Adam Rönnqvist kommer senast från SBL-slutspelet med Jämtland och har varit en riktigt bra spelare i ligan under ett flertal år nu. 

Moussa Koné, forwarden från USA, har gjort några oerhört explosiva spel den här säsongen och plockar 8.5 returer per match och 12 poäng per match. Vid sin sida har han amerikanen Calvin Hermanson, en forward med ett vasst 3-poängsskott. Ännu ett familjärt ansikte är guarden Jonathan Peleg som gör sin andra säsong för Wetterbygden.

Wetterbygden har fyra vinster och ligger på en andra plats i tabellen och har övertygat i början av årets SBL. Man vann senast mot Umeå för en vecka sedan och har även slagit såväl Köping som Södertälje. 

Djurgården Basket kommer senast från vinst mot Norrköping och har haft en bra träningsvecka. Nils Johansson är tillbaka från skada och gör en efterlängtad debut i Djurgårdslinnet i kvällens match. 

Matchen spelas ikväll i Huskvarna Sporthall kl 19.04. 

Se matchen live på SBLplay.se 

Köp SBL play kort i webshopen på vår hemsida.