Basketettan Damer Matchreferat Östersund-DIF

I lördags åkte damlaget upp till Östersund för en viktig match mot KFUM Östersund. Trean mot fyran i tabellen.

Matchen börjar med att Djurgården tar ett ordentlig tag och en stabil ledning. Under matchens gång kvarhåller Djurgården en säker ledning, till stor hjälp av de två främsta aktörerna i laget, Therese Petterson och Tina Moen. Djurgården visar upp ett starkt, självsäkert och lugnt lag där alla spelare tar plats och ansvar, och redan i första perioden har alla spelare gjort poäng. I slutet av matchen (fjärde perioden) tappar Djurgården det defensiva, och därmed släpper man taget om en ledning med 19 poäng. Trots dippen fortsatte laget kämpa och med bra energi och pepp behålls ledningen ända till slutsignalen.

Slutresultatet blev 59-65 och tredjeplatsen i Basketettan norra är säkrad. Tyvärr räcker det inte för att nå andraplatsen och Final Four spelet där de två främsta från norra resp södra deltar. Alvik vann på söndagskvällen mot Uppsala vilket gör att de kan hålla undan och tillsammans med RIG Luleå går de till slutspelet.

För Djurgården väntar fyra matcher närmaste två veckorna. Imorgon tisdag borta mot Lidingö och på söndag borta mot Norrort. Nästkommande helg 14-15 mars spelar man de två sista matcherna, båda på hemmaplan.

Poängplockare DIF:
V. Jurewicz 14 poäng
M. Hrnjez 6 poäng
F. Rykatkin 2 poäng
T. Petterson 22 poäng
H. Hansson 6 poäng
T. Moen 14 poäng
F. Visscher 1 poäng

Foto: Josefine Tolleman